Mensen die voldoende slapen, zien er aantrekkelijker en gezonder uit.

STOCKHOLM – Mensen die voldoende slapen, zien er aantrekkelijker en gezonder uit dan mensen die te weinig slapen. Dat blijkt uit een Zweedse studie.

Volgens de onderzoekers is het voor het eerst dat het idee dat mensen een ‘schoonheidsslaapje’ nodig hebben wetenschappelijk is bevestigd. Uit de studie blijkt namelijk dat uitgeruste mensen er aantrekkelijker en gezonder uit zien, dan mensen die een slaaptekort hebben.

Voor het onderzoek werden vrijwilligers na acht uur slapen gefotografeerd en weer nadat ze 31 uur wakker waren. De deelnemers mochten geen make-up gebruiken.

Ook werd ze voor beide foto’s gevraagd om relaxed en met een neutrale gezichtsuitdrukking te kijken. Vervolgens werd aan 65 mensen gevraagd de vrijwilligers te beoordelen op vermoeidheid, aantrekkelijkheid en gezonde uitstraling.

Over het algemeen werden de foto’s van de personen met het slaapgebrek als minder gezond, minder aantrekkelijk en vermoeider beoordeeld. De conclusie van de onderzoekers is dan ook dat wanneer je niet genoeg slaap krijgt, je dat aan je gezicht gaat zien.

De resultaten zijn gepubliceerd in de British Medical Journal (BMJ).

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *